bordspel-ratten-van-wistar

Strategisch instap-expertspel

Ratten van Wistar

In Ratten van Wistar speel je de rol van één van de vier ratten die ontsnapt zijn uit het beroemde Wistar Instituut. Je stuurt jouw rattenfamilie aan om te bewijzen dat jij het meest geschikt bent om de hele kolonie te leiden.

In dit strategische bordspel plan je zorgvuldig welke acties je uitvoert op het actiewiel waarvan de bonussen steeds veranderen. Je gaat de boerderij verkennen, nieuwe uitvindingen maken en je hol steeds verder uitbreiden, terwijl je jouw spelersbord ontwikkelt om speciale vaardigheden te ontgrendelen. Met 180 unieke kaarten is Ratten van Wistar elk potje anders!

Ratten van Wistar is niet gelieerd aan, geassocieerd met, geautoriseerd door of op enige wijze officieel verbonden met The Wistar Institute of Anatomy and Biology.

Ratten van Wistar bevat 180 verschillende uitvindingskaarten. Download onderstaand document voor een compleet overzicht.

1-4

spelers

90

minuten

13+

jaar

3/5

moeilijkheid

sleeves-ratten-van-wistar

Aangeraden sleeves

Basisuitvindingskaarten (100 stuks), geavanceerde uitvindingskaarten (80 stuks), heldkaarten (5 stuks), doelkaarten (13 stuks) + alle kaarten voor het solospel (20 stuks).

Huis-missiekaarten (6 stuks) + kelder-missiekaarten (4 stuks).

Token trays:

  • 1 pakje (2 stuks) Geekbox Double voor 18 hout(fiches), 18 metaal(fiches), 12 vermeningvuldigingsfiches, 12 jokerfiches en 20 bewegingsfiches.
  • 1 pakje (5 stuks, maar 1 nodig) Geekbox Slim voor 12 1x-fiches, 4 elektriciteitsfiches, 1 pin en 5 vaardigheidsfiches (solospel).

De rest hebben wij in de ziplockzakjes opgeborgen.

De zon kwam langzaam op en Fleming stond al buiten het hol. De frisse lentelucht liet zijn lange snor trillen en de vogels tjilpten erop los. Vanaf de rand van het bos observeerde hij de boerderij, die aan de overkant van het weiland lag. Welke schatten zouden ze vandaag uit de boerderij kunnen stelen? Fleming trilde van opwinding. Met trots dacht hij aan alle mooie objecten die ze al gemaakt hadden van het ‘afval’ van de mensen.

“Goedemorgen!” gaapte Hippocrates, terwijl hij uit het hol stapte.
“Wat ben je al vroeg wakker…” Pasteur liep nog wat duf achter Hippocrates aan.
“Vroege vogels vangen de dikste wormen,” glimlachte Fleming.
“Of… kaas!” grinnikte Kuliscioff.”

Onder de dikke eik begon iedere dag met dezelfde grapjes, maar dat was niet altijd zo geweest. Er was een tijd waarin hun leven zich afspeelde tussen vier witte, steriele muren en waarin hun huis gemaakt was van plexiglas. Een huis waar ze alleen uit mochten als de mensen dat wilden. Dezelfde mensen die hun gekke namen hadden bedacht en… die hen superkrachten hadden gegeven. Na een tijdje waren Fleming en de anderen zo slim geworden dat ze hun speciale krachten voor de mensen verborgen hadden gehouden. Totdat… het ze lukte om te ontsnappen.

Fragment uit het introductieverhaal (uit de handleiding) van Ratten van Wistar.

WAT VINDEN ZIJ ERVAN?

Reviewers over Ratten van Wistar

Dit vinden bekende bordspel reviewers van Ratten van Wistar.

Bekijk de trailer

van Ratten van Wistar

Schrijf een review

Ratten van Wistar gespeeld? We zouden het te gek vinden als je een review achterlaat op onze website, de webshop van De Spelletjes Vrienden of op BoardGameGeek!

Retailers

Heb je een bordspelwinkel of -webshop en wil je Ratten van Wistar verkopen? Wat leuk! Dat kan natuurlijk! Neem contact met ons op voor een retailer account, dan gaan we dit zo snel mogelijk voor je regelen!

Updates

Het laatste nieuws over Rats of Wistar!

Nieuws Ratten van Wistar

Nu leverbaar: Ratten van Wistar!

Hoera, Ratten van Wistar is binnen! Het eerste spel van DSV Games dat binnen is gekomen! Het voelt toch een...

ratten-van-wistar-update
Nieuws Ratten van Wistar

Ratten van Wistar en de piraten! (update leverdatum)

Omvaren voor piraten! Het lijkt wel een spannend kinderverhaal over strijdvaardige ratten en kwaadaardige piraten, maar dat is het niet....

Nieuws Ratten van Wistar

Aankondiging: Ratten van Wistar!

Jaaaaa, wij zijn onwijs blij met de tweede titel die we mogen aankondigen: Ratten van Wistar! Deze topper hadden we...

Over de makers

Engelse uitgever

1 speelbord, 4 spelerborden, 6 wielsectoren, 180 uitvindingkaarten, 13 doelkaarten, 10 missiekaarten, 5 heldkaarten, 25 gastmuistegels, 2 kaastegels, 20 bewegingsfiches, 10 deurfiches, 4 elektriciteitsfiches, 5 vaardigheidsfiches, 12 jokerfiches, 18 houtfiches, 18 metaalfiches, 12 vermenigvuldigingsfiches, 12 1x-fiches, 4 overzichttegels, 24 bedtegels, 24 aardetegels, 40 blokjes, 20 schijven, 36 werkers, 12 chefs, 8 tenten, 7 actiekaarten, 7 verkenningskaarten, 6 spoorkaarten en 2 regelboeken.

Wat vervelend! Dat gaan we natuurlijk voor je oplossen. Wil je ons een mailtje sturen waarin je beschrijft van welk spel je welke onderdelen precies mist en naar welk adres we deze mogen versturen? Dan gaan we het zo snel mogelijk voor je oplossen!

Schrijf je bordspelreviews op een blog of op social media en ben je op zoek naar een review exemplaar van onze spellen? Neem contact met ons op om te kijken of we nog een review exemplaar beschikbaar hebben voor je.

Natuurlijk! Stuur ons even een berichtje met je vraag en we helpen je zo snel mogelijk verder.